De beste Houtbouw Firma in Duffel

Published Feb 16, 22
6 min read

Houtbouw – La Casa Massiefbouw

Houtbouw realiseren met  “LA  CASA Houtbouw”   is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. U bent voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al  BINNEN  IN  UW  WONING  nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft. Contacteer ons voor meer info bel 0032 (0) 14/828 770, mail: dirk@lacasahoutbouw.be of kom even langs op afspraak. Ons kantoor en demopark is gelegen op de Herentalsesteenweg 54 in Poederlee.

De beste Houtbouw Garage in Lokeren

Vraag een offerte aan voor een  houtmassiefbouw

Op dit moment wordt slechts 64% van de jaarlijkse aangroei geoogst. Wil je echt een milieuvriendelijke keuze maken die maatschappelijk verantwoord is, kies dan voor hout met een FSC-label. Dit internationale label waardeert hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Als je kiest voor FSC-gelabeld hout dan mag je zeker zijn dat je geen illegaal gekapt hout in huis haalt.

In theorie is het mogelijk om een traditionele woning te bouwen met een K-waarde vergelijkbaar met die van een houten woning, maar in de praktijk zou dit heel dikke muren betekenen. Mede dankzij het sterk isolerend vermogen van hout liggen de verwarmingskosten in een houtmassiefbouwwoningen heel wat lager dan in een traditioneel gebouwde woning.

Na 16 van de 18 voetbalclubs in eerste klasse, kan nu ook Bpost niet weerstaan aan de lokroep van he...

De CLT-panelen laten alle keuzes open naar gevelafwerking en binnenbekleding.

Scandinavisch bouwen Scandinavisch bouwen (houtmassiefbouw) is niet duurder dan traditioneel bouwen. Meer nog, door de natuurlijke isolatiewaarde van hout kom je financieel voordeliger uit. houtbouw aannemer. De bouwprijzen lopen gelijk met die voor traditioneel bouwen, maar je krijgt er dan wel heel wat extra’s bij: brandveiligheid, vochtregulerend en bouwsnelheid.

De lagen hout worden haaks op elkaar verlijmd voor extra sterkte en stabiliteit. Hout biedt heel wat voordelen ten opzichte van klassieke bouwmaterialen. “Met traditionele materialen is het een pak moeilijker om laag-energetisch te bouwen. Hout daarentegen scoort op ecologisch en energetisch vlak heel erg goed”, zegt Erik Woestenborghs van ARWO-BOUW, een bouwbedrijf dat expert is in bouwprocessen met de nieuwste technologieën.

De beste Houtbouw Enzo in Brecht

In Baasrode-Dendermonde heeft ARWO-BOUW recent zes huurappartementen in CLT gebouwd. “De klant ontdekte CLT op een bouwbeurs en was onmiddellijk overtuigd van de snelheid van de uitvoering ten opzichte van andere houtconstructies en traditionele bouwmethodes”, zegt Luc Van Goethem, architect van het project. De eigenaar kan zo ook veel vroeger starten met de verhuring dan wanneer hij had gekozen voor klassieke bouwmethodes.

Ook de opbouw van het dak kan met CLT zeer snel afgewerkt worden. Een constructie in houtmassiefbouw vereist namelijk geen droogtijd. “In tegenstelling tot bijvoorbeeld betonnen daken, waarbij er gewacht moet worden op het drogen van een laag hellingsbeton om te voorkomen dat regenwater op het dak blijft staan, vereist een houten dak geen wachttijd en kan er onmiddellijk met de afwerking gestart worden”, zegt Woestenborghs van ARWO-BOUW.

Omdat een houten dak luchtdicht maar niet dampdicht is, vereist het een degelijke afwerking met een dampscherm. “Bij het lassen van een dampscherm moet er rekening gehouden worden met de brandbaarheid van het materiaal. Het dampscherm wordt verdekt vernageld in de lasnaad of zelklevend aangebracht (houtbouw aannemer). De lasnaad of veiligheidsnaad bestaat uit een zelfklevende strook van een aantal centimeter breed.

Zo kan het dampscherm veilig en waterdicht geplaatst worden,” vertelt Greet Woestenborghs van ARWO-BOUW. “Sicotec, Sicotherm en Vedagard Safety Plus van Icopal lenen zich uitstekend op een hittegevoelige ondergrond zoals hout. Beide producten hebben namelijk een unieke veiligheidsnaad die het hout extra beschermt,” aldus Woestenborghs.

Bij Houtbouw it Paradyske kunt u terecht met al uw wensen. U kunt binnen en buiten kijken naar ons assortiment houtbouw projecten. Op al onze houtbouw modellen is alles aan te passen, zo kunt u uw eigen houten project samenstellen. Of het nu gaat om een houten garage, houten schuur, houten lounge, houten loods, blokhutten, clubhuizen, fietsenstalling, of paardenbox bij Houtbouw it Paradyske bent u aan het juist adres.

Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in maatwerk, en dat ziet u in al onze projecten terug. Wellicht krijgt u een nieuwe ingeving bij onze afgeronde houtbouw projecten.

De beste Exclusieve Houtbouw in Edegem

En toch modern en en strak. Wil je meer weten over zo’n stoer houten huis met Noordelijk trekjes, kom dan gerust een langs in Baarn of ga zelf aan de slag met onze configurator! (houtbouw aannemer).

Beton en staal, daarmee wordt in Nederland nog steeds het meest gebouwd. Maar een goed huis kan ook van hout zijn en dat scheelt enorm veel CO2-uitstoot. Een goed huis is niet van hout, maar van steen, zo leert het sprookje van de drie biggetjes. De wolf uit het sprookje blaast het houten huis met gemak omver.

Het resultaat is een paneel van zo’n zestien bij drie meter. “Genoeg om grote overspanningen mee te maken voor vloeren en wanden, vergelijkbaar met beton.” De Rotterdamse architect Marco Vermeulen wijst omhoog naar een boomhut midden op het industrieterrein van Strijp-S. Bezoekers van de Dutch Design Week, eind oktober in Eindhoven, vergaapten zich aan zijn bouwwerk: een brede trap naar een groot panoramadak, beide gemaakt van houtpanelen.

Het paviljoen steekt af tegen het grijze beton van de oude Philipsfabrieken. Bouwen met hout komt nog amper voor in Nederland. Houtskeletbouw gebeurt wel op kleine schaal, maar massief houten vloeren, wanden en plafonds zijn uniek: die zijn in slechts een paar projecten te vinden, vertelt Vermeulen. Hotel Jakarta in Amsterdam is er zo een.

Er zijn plannen voor een houten woonflat in Amsterdam en in Eindhoven moeten houten torens van ruim honderd meter hoog komen - Houten woning bouwen. Hotel Jakarta, Beeld rv Bij zulke hoogtes wordt sneller teruggegrepen op beton en staal, bijvoorbeeld als kern in torens. “In principe kom je ook heel hoog met hout, ook wel honderd meter”, zegt Vermeulen, “maar dan wordt de kern van de toren met het oog op de stevigheid erg dik.” Dat is niet gevaarlijk, maar wel duur, ook omdat houtbouw nog zelden voorkomt.

Een stapel schroeven en eventueel stalen verbindingen voor de zwaarbelaste delen zijn genoeg. Het overgrote deel kan met houtverbindingen worden bevestigd. “De CLT-panelen gaan een grote freesmachine in en komen er als puzzelstukjes weer uit, met uitsparingen voor leidingen en groeven die zo in elkaar passen.” Dat is misschien wel de grootste winst van houten gebouwen.

De beste Houtbouw Maatwerk in Kortrijk

Beach House Vakantiehuis Huis - Gratis foto op PixabayBoom Hout Huis - Gratis foto op Pixabay

“Grote delen van een gebouw kun je van tevoren maken in de fabriek”, vertelt de architect. De kamers van Hotel Jakarta zijn kant en klaar uit de fabriekshal gekomen. Slechts enkele weken daarna staat een gebouw overeind. Zulke ‘prefab’ bespaart veel tijd en scheelt ook in transport van machines en losse materialen naar het bouwterrein.

Vermeulen: “Met hout kun je een hele woonkamer op de vrachtwagen zetten.” Vermeulen onderzocht eerder de potentie van houtbouw voor de provincie Zuid-Holland, Nederlands dichtbevolktste regio. De bouwsector staat namelijk voor een enorme opgave: per jaar moeten er in Nederland gemiddeld 75. 000 woningen bij om de woningnood op te vangen.

000 woningen uit de grond gestampt, maar dit jaar – met een rem op bouwvergunningen door de stikstofcrisis – zal het aantal volgens de vereniging van projectontwikkelaars Neprom rond de 40. 000 blijven hangen. Vooralsnog bestaan die huizen voornamelijk uit staal en beton. De productie daarvan zorgt voor 17 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Daar is een hoop fossiele energie voor nodig. En bij de chemische splitsing van kalksteen komt veel koolstof vrij . Elke kubieke meter hout scheelt 1,1 ton CO2 Als de 1 miljoen extra huizen die Nederland tot 2030 nodig heeft van hout gemaakt worden, scheelt dat 55 miljoen ton CO2, berekende Vermeulen voor Zuid-Holland.

Navigation

Home

Latest Posts

Huis Kopen In Italië Voor 1 Euro

Published Sep 20, 22
10 min read

Huis Kopen Denia

Published Sep 19, 22
10 min read

Salarisschalen Beveiliging

Published Sep 03, 22
9 min read